Оформяне на вежди


          Задължително е при един грим веждите да бъдат добре оформени. Тъй като ефектът на грима се спира винаги върху погледа, професионалния гримьор винаги започва с макиажът на веждите. Ако гримираме окото с неоформени вежди би изглеждало доста аматьорско и непрофесионално.
Избягвайте прекалено дебели вежди, за да не придобие лицето ви грубо изражение.

          За да имате красиви вежди те не трябва да са много дебели или прекалено изпънати. Проблемът на повечето жени при оформянето на веждите е, че не знаят кога да спрат. Трябва да има умереност и синхрон на косъмчетата.

          Формата на веждите трябва да бъде съобразена с формата на лицето, окото и със самата гъстота на веждите. Ако окото е по-голямо, веждите не бива да са тънки и обратното, ако окото ви е затворено дебели вежди не биха подхождали.

          Уредът, с който оформяте веждите трябва да е качествен, в случая пинсетата не трябва да накъсва косъмчетата. За това подбирайте добре материалите.

          Преди да предприемете почистването на вежди е необходимо мястото да се почисти със лусьон и след това да се нанесе хидратиращ крем за омекотяване. Косъмчетата трябва да се издърпват на горе и на страни по посока на растеж на косъма.

         Формата на веждите трябва да бъде в основата по-дебела, като постепенно нагоре изтънява и към края тръгва рязко надолу като образува връхче. Когато вече приключи процедурата, ако някъде има празни места ги запълвате с молив, сенки или друг метод, за да стане формата перфектна.Оформяне на вежди Оформяне на вежди