Здрава кожа


         С настъпването на есента кожата се нуждае от допълнително подхранване и защита, тъй като си проличават всички дефекти по нея - следи от ухапвания от насекоми, драскотини, слънчеви изгаряния и др. Вие трябва да се погрижите за нейното възстановяване като изпълнявате следните съвети:

  • Пийте повече вода. Вече всички знаят, че пиенето на водя е много полезно. Организмът изхвърля токсините.

Освен това добрата хидратация намалява апетита.

  • Посещенията на сауна и редовните физически упражнения също помагат за прочистването на организма от токсините, така вашите пори се отпушват и кожата диша.
 
  • Приемайте повече витамини. Вредните храни не се отразяват веднага, но имат много лош ефект върху организма и кожата. През лятото, кожата има по-хубава структура и по-свеж тен. Слънчевите лъчи дават на кожата така наречения витамин D, който храната не може да ни го осигури. За това е добре да се възползваме от него и да си набавим витамин D независимо дали с разходки или плаж.
    През есента пък е хубаво да се приемат повече витамини А, C, Е.
 
  • Овлажнявайте кожата на цялото тяло. След като се изкъпете и кожата ви е леко овлажнена още от водата, намажете тялото си със специален крем, като втривате повече в местата, където кожата е по-груба - лактите, коленете, стъпалата.


          Дерматолозите препоръчват овлажнители за тяло, които съдържат алфа-хидроксидна киселина. Тя действа като ексфолиант – помага за премахването на най-повърхностния слой на кожата.
          Също така не забравяйте, че здравата кожа е ключа към съвършен грим и бихте олеснили всеки гримьор да ви направи неотразима.Здрава кожа Здрава кожа Здрава кожа