Изкуствени мигли


          До изкуствени мигли се прибягва тогава, когато естествените мигли са редки, къси или когато има недостиг на пигментация. Ако вашите мигли са хубави, дори когато нанесете само спирала, няма нужда от допълнителни мигли. Тогава можете да използвате този метод само за професионален грим или за празнична вечер.
        
          При честа употреба на изкуствени мигли съществува един недостатък, а именно лепилото.То може да причини раздразване на кожата на клепачите, независимо какво е то. Миглите и веждите са защитата на окото. Те имат за задача да предпазват окото от външна намеса. Специалната им структура не позволява окото да бъде пряко засегнато от вредители.

          Освен за грим и красота изкуствените мигли са предназначени и за защита на някои хронични проблеми на окото, в случай, че миглите растат на вътре или прекалено изправени навън от окото.

 Видове изкуствени мигли:

  •  Мигли, направени от човешки косъм - изглеждат естествени, но са краткотрайни.
  •  Синтетични мигли - не изглеждат толко естествени, но са издръжливи.


          Когато трябва да изберем какви мигли да си сложим първо трябва да имаме на предвид, че целите мигли са тези, които изглеждат по-атрактивно, но се свалят за няколко дена, и единичните, които се вплитат едно по едно за естествените косъмчета и стоят значително по-дълго време, макар и да не са толко атрактивни.Изкуствени мигли Изкуствени мигли